Az Egyesületről

A Magyar Szauna Egyesület a hazai szaunamesterek szakmai szervezete, olyan non-profit intézmény, melynek tagjai a szaunamesterek, mint magánszemélyek.

Az elmúlt néhány évben a szaunázási szokásokban, a szaunakultúrában jelentős változások zajlottak Európa-szerte, így Magyarországon is. A szaunamesterség, mint szakma és hivatás rendkívül gyorsan fejlődött, a jelentős szakmai pezsgés nyomán a szaunázó vendégek száma exponenciálisan emelkedett, megváltoztak a szaunázási szokások. A hivatás fejlődése és a kereslet dinamikus bővülése nyomán változtak többek között a szaunaépítési követelmények, a szaunázásra alkalmas helyek üzemeltetési követelményei, így az új trendek egyre több szakmát érintettek. Így megjelentek a változások és újdonságok nyomán szükségessé váló új kompetenciák is. A Magyar Szauna Egyesület egy olyan non-profit szervezet, mely ezeket a kompetenciákat fogja össze és képviseli.

Az Egyesületet 3 fős elnökség irányítja, akik tiszteletdíjban és költségtérítésben nem részesülnek. Az Egyesületneknek nincs alkalmazottja. A tagok maguk önkéntes alapon, közösen dolgoznak a közös célok érdekében.

Az Egyesület aktívan közreműködik a szaunamester közösség építésében, a mesterek összefogásában és képviseletében, valamint a szaunamester tagok szakmai fejlődésének elősegítésében.

Ugyanakkor az Egyesület szakmai kompetenciájával, hazai és nemzetközi kapcsolat és tudásbázisával támogatni és segíteni kívánja a hazai szaunakultúra szereplőit, a fürdőket, szállodákat, szauna építőket és üzemeltetőket.